Tilburg omarmt piano op het station. Beuken op de toetsen, en soms zachtjes Queen of Kortjakje

TILBURG – De piano in de stationshal lijkt niet meer weg te denken. Elke dag wordt erop gespeeld: klassiek, ook bekende deuntjes en volksliedjes.  ,,Sommigen spelen de sterren van de hemel”, zo hoort ook de NS.

‘Laat je vingers dansen’ staat op de piano. Maurick Reuser, hij studeert aan AMPA, het conservatorium in de stad, zit met enige regelmaat achter de toetsen in de stationshal. ‘,,Als ik niet hoef te hollen om de trein te halen, dan ga ik spelen. Meestal Fly me to the moon, maar ik kijk naar wat de mensen in de hal prettig vinden. Soms staat iemand te luisteren. Je merkt dat mensen glimlachen, zelfs met een mondkapje op, dat zie je aan hun ogen. Deze hal is geen concertzaal, de drempel om muziek te maken is laag. Ik hoorde een meisje Ragtime van Scott Joplin spelen, iemand anders speelde Altijd is Kortjakje ziek. Dat kan allemaal.”

Maurick Reuser speelt piano in het NS station Tilburg © Pix4Profs / Joris Buijs

Lees het volledige artikel hier: https://www.bd.nl/tilburg-e-o/tilburg-omarmt-piano-op-het-station-beuken-op-de-toetsen-en-soms-zachtjes-queen-of-kortjakje~a2e97ab4/