Recital Drunen

Solorecital in de Voorste Vennen te Drunen op 30 januari 2022 om 11:00h door Maurick Reuser.

Programma

Bach – Prelude in C majeur, BWV 846 (1722)

Beethoven – Pianosonate nr. 30, op. 109 (1820)
I. Vivace ma non troppo — Adagio espressivo
II. Prestissimo
III. Gesangvoll, mit innigster Empfindung. Andante molto cantabile ed espressivo

M. Reuser – Kobucha (2020)

W.A. Mozart – Rondo alla turca (1789)

Pauze

S. Joplin – Maple Leaf Rag (1899)

T. Takemitsu – Litany for Michael Vyner (1989)
I. Adagio
II. Lento misterioso

E. Satie – Gnossienne no. 5 (1889)

M. Reuser – Sencha (2021)

L. Einaudi – I Giorni (2001)

Encore
Fly Me to the Moon.

Programmatoelichting
Het openingsconcert van de concertserie Utopia Klassiek. De organisatie wilde van dit openingsconcert een ”klapper” maken om de concertserie te promoten. De toegang was voor de gelegenheid gratis. In plaats van de 40 vaste gasten kwamen er 70. Voor de gelegenheid heb ik het programma Tijd en ruimte iets aangepast – met meer bekende stukken. Naast de vaste gasten Beethoven, Takemitsu en Reuser passeerden ook Mozart, Joplin, Satie en Einaudi de revue. Tot mijn verrassing ontdekte ik dat de muziek van Satie en in (mindere mate) Einaudi goed bij de Japanse hedendaagse muziek past.

Het concert bracht mij op het idee om de hele pianosonate van Mozart te studeren (nr. 11 in A majeur, K.331) en de hele set Gnossienne’s/Gymnopédies van Satie. Joplin gaat op de toegiftenlijst samen met Fly Me to the Moon.

Foto’s door Madeleine Mastboom.