Biografie

Maurick Reuser (1998) begon op 14-jarige leeftijd met piano spelen. Eerst met les van Hein Franssen in Culemborg, en in 2015 met les van Jelena Bazova op de jongtalentenklas YMA in Tilburg. Nu studeert hij in het vierde jaar van de Bachelor op Fontys Hogeschool van de Kunsten. Hiernaast speelde Maurick voor zes jaar de klarinet met les van Paul Hoogenboom, waarbij hij speelde in harmonieorkest Andara.

Niet alleen speelt Maurick solorecitals, ook is hij repetitor/duo voor vocale of instrumentale solisten (o.a. betrokken bij het IVC in Den Bosch), en presenteert hij al jaren concerten voor Podia Klassiek.

Bovendien heeft Maurick veel ervaring in het spelen met grote koren en orkesten, zoals met de Petite Messe Solennelle van Rossini, o.l.v van Louis Buskens, en met deelname aan Jeugdorkest Nederland, waar hij afgelopen twee jaar de piano en celesta speelde in indrukwekkende programma’s. Ook speelt Maurick solo met orkesten, zoals met Beethovens eerste pianoconcert.

Naast piano heeft Maurick een specialisatie clavecimbel en oude muziek gedaan in zijn studietijd. Hiernaast speelt hij regelmatig op verschillende fortepiano’s.

Een geliefde bezigheid is compositie. Hierdoor won Maurick afgelopen najaar de tweede prijs in de nationale finale van het Prinses Christina Concours met zijn werk Oriental Grief.

Voor zijn eindexamenrecital Bevrijding, dit jaar op 25 juni, voert hij een zelfgeschreven liederencyclus Six Songs on Japanese Verse uit en Beethovens pianosonate op. 110 (in verband met het Beethovenjaar).

Afgelopen jaren kreeg Maurick veel masterclasses. Voor piano en zang van Martien Maas, Rixt van der Kooij, Sinan Vural en Carina Vinke, en voor piano van Chie Hirai, Ad van Sleuwen, Daan Vandewalle, David Kuyken, Lucas Blondeel, Nikolaas Kende, Boris Giltburg en Menahem Pressler.