Biografie

Maurick Reuser (1998) begon op 14-jarige leeftijd met piano spelen. Eerst met les van Hein Franssen in Culemborg, en in 2015 met les van Jelena Bazova op de jongtalentenklas YMA in Tilburg. Nu studeert hij in het tweede jaar van de Bachelor op Fontys Hogeschool van de Kunsten. Hiernaast speelde Maurick voor zes jaar de klarinet met les van Paul Hoogenboom, waarbij hij speelde in harmonieorkest Andara.

Niet alleen speelt Maurick solorecitals, ook is hij repetitor/duo voor vocale of instrumentale solisten (o.a. betrokken bij het IVC in Den Bosch), en presenteert hij al jaren concerten voor Podia Klassiek.

Bovendien heeft Maurick veel ervaring in het spelen met grote koren en orkesten, zoals met de Petite Messe Solennelle van Rossini, o.l.v van Louis Buskens, en met deelname aan Jeugdorkest Nederland, waar hij afgelopen twee jaar de piano en celesta speelde in indrukwekkende programma’s. Ook speelt Maurick solo met orkesten, zoals met Beethoven’s eerste pianoconcert.

Een geliefde bezigheid is compositie. Hierdoor won Maurick afgelopen najaar de tweede prijs in de nationale finale van het Prinses Christina Concours met zijn werk Oriental Grief .